Ποια είναι τα οφέλη της τεστοστερόνης undecanoate;

May 5, 2023
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ποια είναι τα οφέλη της τεστοστερόνης undecanoate;

Λέξεις κλειδιά: τεστοστερόνη, ανεπάρκεια τεστοστερόνης, θεραπεία τεστοστερόνης, hypogonadism στο αρσενικό
Εισαγωγή
Η ανεπάρκεια τεστοστερόνης αναγνωρίζεται ως ανεπάρκεια της παραγωγής τεστοστερόνης (τ) από testes. Αυτή η ανεπάρκεια οδηγεί σε μια παθολογικά χαμηλή συστημική συγκέντρωση τεστοστερόνης, καθώς επίσης και οι συγκεντρώσεις του βιοενεργού dihydrotestosterone μεταβολιτών του (DHT) και το estradiol (E2) .1 ανεπάρκεια τεστοστερόνης μπορεί να έχει επιπτώσεις μέχρι 10% των ατόμων παγκοσμίως και 40% των ατόμων μετά την ηλικία 45.Signs και τα συμπτώματα της ανεπάρκειας τεστοστερόνης περιλαμβάνουν τις χαρακτηριστικές φυσικές αλλαγές όπως η οπισθοδρόμηση των δευτεροβάθμιων χαρακτηριστικών φύλων, της μειωμένης αδύνατης μάζας μυών, και των γνωστικών αλλαγών. Η αποκατάσταση της τεστοστερόνης ορών στο φυσιολογικό, ή eugonadal, επίπεδο έχει αποδειχθεί για να ανακουφίσει μερικών από τα συμπτώματα της ανεπάρκειας τεστοστερόνης και να παρέχει τη σημαντική βελτίωση στη ποιότητα ζωής. Οι πολλαπλάσιες επιλογές θεραπείας για την ανεπάρκεια τεστοστερόνης υπάρχουν, ο συνηθέστερα αποτελούμενος από τη θεραπεία τεστοστερόνης (TT) με την εξωγενή τεστοστερόνη. Συγκεκριμένα, η τεστοστερόνη undecanoate (TU) είναι ένα μακρύ παράγωγο εστέρα ανδρόγυνων 11 άνθρακα της τεστοστερόνης που έρχεται σε μια εκχύσιμη ή προφορική διατύπωση. Πρόσφατα, έχουμε δει μια γρήγορη αύξηση στις διαθέσιμες FDA-approved μορφές TU του Τ. Εν τω παρόντι, παρουσιάζουμε μια αναθεώρηση στην τεστοστερόνη undecanoate και τις διάφορες διατυπώσεις της, καθώς επίσης και έναν πρακτικό οδηγό για τους προδιαγράφοντες.
Αυτό που είναι ανεπάρκεια τεστοστερόνης
Σύμφωνα με τις αμερικανικές ουρολογικές οδηγίες ένωσης, η ανεπάρκεια τεστοστερόνης εντοπίζεται με ένα επίπεδο τεστοστερόνης ορών κάτω από 300 ng/dL σε δύο χωριστές περιπτώσεις, και με τις δύο που διευθύνονται στα ξημερώματα σε σχέση με με τα συμπτώματα. Οι πρόσφατες μελέτες προτείνουν ότι 300 ng/dL μπορούν να μην είναι μια κατάλληλη διακοπή για τη διάγνωση της ανεπάρκειας τεστοστερόνης, και έτσι η διάγνωση πρέπει να γίνει από έναν εκπαιδευμένο παθολόγο βασισμένο στον ορό βιοχημικό (δεσμευτική σφαιρίνη τεστοστερόνης και ορμονών φύλων) και τα κλινικά συμπτώματα δεδομένων των συνακόλουθων ιατρικών καταστάσεων του συγκεκριμένου ασθενή. Ανεξάρτητα από την αρχική ή δευτεροβάθμια αιτιολογία, η ανεπάρκεια τεστοστερόνης συνδέεται με τις χαρακτηριστικές φυσικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του gynecomastia, της οπισθοδρόμησης των δευτεροβάθμιων χαρακτηριστικών φύλων, και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Η ανεπάρκεια τεστοστερόνης συνδέεται επίσης με τις οστεο-μυικές αλλαγές όπως η μειωμένη ορυκτή πυκνότητα κόκκαλων και η Μασαχουσέτη μυών Επιπλέον, τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα έχουν αποδειχθεί για να έχουν τα υψηλότερα ποσοστά δευτεροβάθμιας ανεπάρκειας τεστοστερόνης από τα κανονικά αντίστοιχα βάρους τους. Οι ψυχολογικές διαταραχές όπως το χαμηλό κίνητρο, η φτωχή συγκέντρωση, και η μειωμένη ενέργεια είναι επίσης συχνές ανησυχίες των ατόμων με το χαμηλό Τ., των συμπτωμάτων, η μειωμένη ενέργεια είναι το πιό αναφερόμενο hypogonadal σύμπτωμα στα άτομα νεώτερα από 40 χρονών.
Γιατί μεταχειριζόμαστε την ανεπάρκεια τεστοστερόνης;
Η θεραπεία τεστοστερόνης μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, το λίμπιντο, τη σεξουαλική λειτουργία, καθώς επίσης και τη μάζα μυών αύξησης και την πυκνότητα κόκκαλων, να ανυψώσει τον αιματοκρίτη από τα ανεμικά επίπεδα, και να μειώσει το λίπος σωμάτων. Παρά τη λιγότερη αδιαμφισβήτητη ένδειξη, πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν επίσης τις σημαντικές βελτιώσεις στο ενεργειακό επίπεδο και τη γνωστική λειτουργία τους με TT.Currently, οι μελέτες έχουν παρουσιάσει συγκρουόμενα αποτελέσματα ως προς τη δυνατότητα αναπαραγωγής και ο μηχανισμός αυτών των βελτιώσεων στην ενέργεια και τη γνώση, και, ως τέτοια, οι 2018 AUA οδηγίες δεν αναγνωρίζουν τις βελτιώσεις στην ενέργεια και τη γνώση όπως γνωστά οφέλη TT.
Συμπεράσματα
Η θεραπεία των ασθενών με την ανεπάρκεια τεστοστερόνης όχι μόνο βελτιώνει τα άμεσα συμπτώματα, αλλά και ελαχιστοποιεί τα μακροπρόθεσμα δευτερογενή συμπτώματα της ανεπάρκειας η ίδια Τ. Η ανεπάρκεια Τ είναι ένας γνωστός κίνδυνος για την καρδιαγγειακή πάθηση, και συνδέεται με την υπέρταση, το dyslipidemia, την παχυσαρκία, και το διαβήτη. Μια μετανάλυση του 2018 επτά παρατηρητικών μελετών έδειξε ότι τα άτομα με την ανεπάρκεια τεστοστερόνης έχουν έναν αυξανόμενο κίνδυνο μυοκαρδιακού εμφράγματος και η συγκεντρωμένη ανάλυση 12 μελετών κατέδειξε έναν αυξανόμενο κίνδυνο εγκεφαλοαγγειακών ατυχημάτων έναντι των ατόμων με τα κανονικά επίπεδα Τ.

 

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθερος να με έρθει σε επαφή με:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Το Jasonraws106@gmail.com

Whatsapp: +86-19128233885